VEEL GESTELDE VRAGEN

Heb ik voor het plaatsen van een mantelzorgwoning een vergunning nodig?

In de meeste gevallen heeft u geen vergunning nodig voor het plaatsen van een mantelzorgwoning.  Hier zijn uiteraard wel spelregels aan verbonden.
U moet kunnen aantonen dat er een zorgvraag is en een relatie tussen de mantelzorger en zorgbehoevende. Dit kan middels een mantelzorgverklaring.
Daarnaast moet de zorgwoning voldoen aan bepaalde eisen. Onze adviseurs kunnen u hier verder in adviseren.

 

Wat is de levertijd van een mantelzorgwoning?

Het is al mogelijk een mantelzorgwoning binnen 6 weken op te leveren. Zorgunits kunnen in sommige gevallen al sneller worden geleverd.

Kan een woning afwijken van de standaard?

Thuis aan Huis kan uw woning samen met u ontwerpen en produceren. Als het technisch mogelijk is en over de weg vervoerd kan worden, kan Thuis aan Huis het maken.

Welke werkzaamheden moet ik zelf uitvoeren?

Thuis aan Huis kan u volledig ontzorgen bij de plaatsing van een zorgwoning. Wij nemen dan alle werkzaamheden uit handen. Echter kunt u er ook voor kiezen om bepaalde werkzaamheden uit te voeren zoals grondwerk/fundatie en het aanleggen van de nutsvoorzieningen.

Heeft een zelfstandige mantelzorgwoning invloed om mijn W.O.Z. waarde?

Sinds 1 januari 2017 is dit niet meer het geval.

Wat kost een mantelzorgwoning?

Thuis aan Huis heeft voor vrijwel ieder budget een passende (mantel)zorgwoning, nieuw of gebruikt, huur of koop. De kosten hiervan lopen erg uiteen omdat er sprake is van maatwerk. Op basis van uw wensen en behoeften kan er al snel een offerte opgemaakt worden, zo weet u snel waar u aan toe bent.

Wat te doen wanneer de mantelzorgwoning overbodig is?

Thuis aan Huis kan de woning voor u aanbieden en treed dan op als makelaar.
Daarnaast bieden wij u ook een terugkoopgarantie aan. De exacte terugkoopprijs is afhankelijk van de vraag/aanbod situatie, evenals de staat en afmeting (is deze standaard of op maat gemaakt?) van de mantelzorgwoning.
Neem contact met ons op als u meer wil weten over onze terugkoopgarantie.

Kan een mantelzorgwoning gebruikt worden als een kangoeroewoning?

Een mantelzorgwoning heeft absoluut dezelfde voordelen van een kangoeroewoning maar is flexibel. Het grootste verschil is dat een mantelzorgwoning verplaatsbaar is, dit door het modulaire bouwsysteem.