Mantelzorgwoning

Thuis aan Huis is uw betrouwbare partner bij de aanschaf van mantelzorgwoningen. Wij begeleiden u tijdens het hele proces van de aanschaf van een mantelzorgunit of mantelzorgchalet en staan u van de eerste tot en met de laatste fase bij. Zelfs daarna helpt Thuis aan Huis u bij de verkoop of verhuur van de woning als deze niet meer wordt gebruikt. Een mantelzorgwoning van Thuis aan Huis kan binnen 6 weken sleutelklaar opgeleverd worden.

Wat is een mantelzorgwoning?

Een mantelzorgwoning (ook wel mantelzorgunit genoemd) van Thuis aan Huis is een complete woning die tijdelijk naast een ander huis wordt geplaatst. De woning biedt op die manier de mogelijkheid om langer zelfstandig en in de vertrouwde omgeving te blijven wonen. Dankzij de woning is er gezelligheid en steun voor elkaar, waarbij de privacy van beide partijen toch gehandhaafd blijft. Bij een toenemende zorgvraag wordt de zorg geleverd door een combinatie van zorgende familieleden en zorgverlening door thuiszorg instanties. Familieleden hebben door de nabijheid veel minder te maken met reis- en regeltijd en hebben dus meer gemoedsrust.

Wilt u meer informatie? Download onze brochure!

Hoe ziet een mantelzorgwoning er uit?

De mantelzorgwoning is een comfortabele woning waarin het voorzieningsniveau naar wens kan worden aangepast. De woning is zo gemaakt dat bijzondere voorzieningen eenvoudig kunnen worden ingepast wanneer de vraag naar zorg groter wordt.

 

Woon Chalet Thuis aan Huis

 

 

 

 

Uw woning naar wens inrichten

De mantelzorgwoning is een op maat gemaakte oplossing. De woning is gelijkvloers, rolstoelvriendelijk en voorzien van een woonkamer, keuken, slaapkamer en badkamer. De mantelzorgwoning van Thuis aan Huis heeft in de winter en in de zomer een prettig binnenklimaat en wordt, door de vele ramen, als licht en ruim ervaren. De Thuis aan Huis mantelzorgwoning staat in principe los van de hoofdwoning, maar indien gewenst kan er eenvoudig een verbindingsgang tussen de twee woningen worden aangelegd.

De woning kan geheel naar wens worden ingericht met extra faciliteiten als:

  • Voldoende manoeuvreerruimte en toegankelijkheid
  • Extra brede deuren, geen drempels
  • De keuken is elektrisch hoog-laag instelbaar
  • Alles in de badkamer is in hoogte en breedte instelbaar, zelfs het toilet
  • Een tillift aan het plafond etc.

Daarnaast kan een mantelzorgwoning van Thuis aan Huis worden ingericht met diverse domotica technologieën om zaken zoals het licht, de gordijnen, deuren etc. met een afstandsbediening te bedienen. De mantelzorgwoning biedt ook mogelijkheden in het waarborgen van veiligheid. Door bewegingssensoren, nachtverlichting, infraroodcamera’s, camera's die op afstand zijn te bedienen en/of alarmering aan te brengen, is de bewoner zelfstandig, maar niet alleen.

Kortom een mantelzorgwoning van Thuis aan Huis wordt helemaal naar uw eigen inzichten en wensen ingericht.

Regels voor het plaatsen van een zorgwoning

Er gelden regels voor het plaatsen en gebruik maken van een mantelzorgwoning. Sinds 1 november 2014 is het mogelijk om een kleinere woning te bouwen bij een bestaande woning voor een hulpbehoevend familielid zonder een bouwvergunning (omgevingsvergunning). Op deze manier kunnen kinderen of andere familieleden mantelzorg bieden aan familieleden die dat nodig hebben; een hulpbehoevend familielid.

Hieronder wordt verstaan iemand in de familie die intensieve zorg of ondersteuning nodig heeft ten behoeve van de zelf redzaamheid. U kunt bijvoorbeeld denken aan ouders die intensieve zorg of ondersteuning nodig hebben. Dit kan met fysieke kenmerken te maken hebben, maar ook sociale kenmerken. Denk aan ouderen die niet meer mobiel zijn, of eenzaam dreigen te raken. U heeft hiervoor een verklaring nodig. Om een mantelzorgwoning vergunningsvrij te mogen plaatsen dient deze verklaring te worden afgegeven door de huisarts of wijkverpleegkundige. Ook is het mogelijk om via de gemeente in contact te komen met een sociaal medisch adviseur. Ook deze kan u een verklaring geven.

Heeft u vragen? Neem contact met ons op

Waarom Thuis aan Huis?

Thuis aan Huis is de betrouwbare partner bij de aanschaf van mantelzorgwoningen. Thuis aan Huis begeleidt u tijdens het hele proces van de aanschaf van een mantelzorgunit. Wij staan u van de eerste tot en met de laatste fase (de fase waarin wij uw mantelzorgunit opleveren) bij.  Zelfs daarna helpt Thuis aan Huis u bij de verkoop of verhuur van de zorgunit als deze niet meer wordt gebruikt.

Voorbeelden mantelzorgwoningen van Thuis aan Huis

Dit zijn enkele voorbeelden van indelingen van onze mantelzorgwoningen. Echter zijn hier nog tal van aanpassingen in mogelijk, zodat de woning volledig naar uw wens is ingericht. Neem contact met ons op om alle mogelijkheden te bespreken.

    

Wilt u meer voorbeelden? Neem contact met ons op!

Contact

Neem direct contact op met ons!

Voor informatie en vragen.

» Naar contactinformatie
Brochure

Download de brochure!

Voor meer informatie over mantelzorgwoningen.

» Download brochure